woensdag 19 februari 2014

Zelf een bellenblazer maken!

De leerlingen van 4B wilden zelf eens graag een bellenblazer maken. Daarom waren we gisteren al gaan opzoeken welke producten we nodig hebben om zeepsop te maken en hoe we een goede  bellenblazer konden maken. Van dat laatste vonden we niet veel op het internet, dus zijn we zelf gaan beginnen nadenken. We hadden alles opgeschreven en de juf had vandaag alle materialen bij.
 
De klas werd verdeeld in twee groepen. Het ene groepje ging experimenteren hoe je de beste zeepsop kon maken. Er werden allerlei producten met water vermengd zoals : shampoo, douchegel, vloeibaar wasmiddel, Zwitsalolie, handzeep, Instanet, Dreft en een goedkoper afwasmiddel. Deze producten werden allemaal uitgeprobeerd met een bellenblazer. Zo hebben we ontdekt dat afwasmiddel goed gaat ( Dreft iets beter dan het goedkoper afwasmiddel), ook de douchegel ging heel goed. De shampoo ging ook wel, maar die bellen werden niet zo goed. De handzeep, Instanet, olie en wasmiddel werkten niet om bellen te blazen.
Hieronder zie je enkele foto's van dat werkgroepje.
 De juf had ook materialen bij waardoor we konden blazen. Zo was er een vliegenmepper, een netje, rietjes, paperclips, touw, chenilledraad, wasdraad, dun ijzerdraad, iets dikker ijzerdraad en het uiteinde van een gietertje. Al deze materialen gingen goed om door te blazen als we er een vorm in maakten, bijvoorbeeld een cirkel. Op de foto's zie je dat we alle draden, touwen en rietjes gevormd hadden tot cirkels.
 
Het was een superleuke les en we hebben veel bijgeleerd !
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten