dinsdag 18 februari 2014

Een bezoekje aan het gemeentehuis

Op maandag 17 februari zijn we met het vierde leerjaar naar het gemeentehuis gegaan. De eerste zaal die we bezochten was de trouwzaal. Daar kregen we een video te zien van de burgemeester en zijn secretaris.
 
 


En dan begon de rondleiding. We gingen van de bib en de dienst toerisme naar de muziek- en tekenacademie.


 
De volgende stop was het politiekantoor.

 
We mochten zelfs naar onder en gaan zitten in een politieauto.Toen liet politieagent Kris en politiehond Kamiel ons een demonstratie zien. Kamiel is een patrouille- en een drugshond. Het was heel grappig, want telkens als Kris Kamiel zijn naam zei, begon Kamiel te blaffen. Kris had een zakje drugs verstopt en liet zien hoe snel Kamiel dit kon vinden.


Daarna gingen we naar de ronde vergaderzaal. Daar was op dat moment een vergadering bezig. De burgemeester, de secretaris en enkele schepenen waren aanwezig. Wij mochten even storen.


 
Daarna gingen we naar de tweede verdieping, naar de raadzaal.En als laatste gingen we naar het dak van het gemeentehuis. Daar hadden we een prachtig uitzicht via het oog van Daubechies. Wat is dat voor een beestje, denk je nu? Maar het is eigenlijk gewoon het uitkijkgat waardoor je naar heel Houthalen kan kijken. Dat is genoemd naar Ingrid Daubechies en zij is een wiskundige van Houthalen die de wavelets heeft uitgevonden. Daardoor kunnen wij tegenwoordig filmpjes doorsturen naar elkaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten