donderdag 13 februari 2014

Een bezoek aan het provinciehuis

Deze voormiddag hebben we een bezoekje gebracht aan het provinciehuis. 
Allereerst kregen we van onze gids Reinhilde de uitleg aan de maquette. Ze vertelde ons dat het provinciehuis onderverdeeld is in verschillende blokken. 

 Ze vertelde ook dat het provinciehuis in een L-vorm gebouwd is en dat elke blok een binnentuintje heeft. Zo kan iedereen vanuit zijn bureau naar buiten kijken en is het aangenaam en gezellig werken.


 

Hierna kregen we een uitleg aan de hand van een videovoorstelling over wie er in het provinciehuis werkt en wat deze mensen allemaal doen. Zo hebben we veel bijgeleerd over onze gouverneur, de griffier en de deputatie. Na de uitleg gingen we naar een paar afdelingen kijken. Allereerst gingen we naar de dienst mobiliteit. 
 Dan was het tijd voor een drankje!Na de pauze gingen we op zoek naar de mama van Yusuf, want zij werkt in het provinciehuis !
In blok D, kamer 0.21 hebben we haar gevonden!Yusuf was apetrots op zijn mama en mocht zelfs op haar stoel gaan zitten.
 

De mama van Yusuf vertelt boeiend over haar job. Dan is het tijd om weer verder te gaan. We zien dat het provinciehuis ook plaats heeft voor mooie kunstwerken. 


En dan nu het leukste van de hele voormiddag. We mochten even doen alsof we zelf de provincieraadsleden waren en mochten zelf stemmen in de raadzaal. Er werden enkele stellingen geprojecteerd en dan mochten wij kiezen of we er akkoord of niet akkoord mee waren. Deze wetten werden dan goedgekeurd of niet goedgekeurd!
Dat was onze leuke voormiddag !
Namiddag werd het ook leuk want we hebben Jolien haar verjaardag gevierd ! Ze is 10 jaar geworden, proficiat!
Kijk eens wat een mooie taart haar mama gebakken heeft!Hierna hebben we geknutseld voor Valentijn. Maar dat is nog geheim ! 
Daarvoor zal je morgen moeten komen terugkijken naar onze blog.
Tot morgen!!

Groetjes, 
juf Stefania.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten