woensdag 14 oktober 2015

Superkrijter

Wij hebben vorige week een hele week gewerkt rond kinderrechten. De leerlingen mochten in groep kaartjes kiezen met voorwerpen die ze zeker wilden meenemen naar Superland : brood, playstation, ouders, vrienden, fiets, bal, water, … Zo hebben we gewerkt rond wat belangrijk is voor ons en wat noodzakelijk is om te overleven. 

Ook hebben we geleerd dat er kinderen zijn die moeten werken voor hun geld om eten te kopen. De leerlingen hebben zelf ook wat beroepen verzonnen die ze zouden uitvoeren. We zijn ook centen gaan inzamelen in onze school door bij de juffen en meesters te gaan werken.
Zo zijn we gaan schoenen poetsen, gingen we horloges en stenen in vormen van hartjes verkopen, acrobatenkunstjes uitvoeren en muziek spelen. Aangezien we ook geen geld hadden om muziekinstrumenten te kopen, hebben we deze ook eerst moeten maken.Arne had zelfs een eigen portemonnee geknutseld van afval, waar we onze centen konden insteken.

 Wat we nog hebben geleerd is dat kinderen in de arme landen geen speelgoed hebben en ze moeten spelen met dingen die ze vinden in de vuilbakken en op straat. De leerlingen hadden vuilnis meegenomen van thuis en daar hebben we dan mee gespeeld.

Valentino speelde tennis met de meester.Anwar ging bowlen met lege flessen en zilverpapier dat hij in de vuilbak had gevonden.Noah speelde hockey.


Savino had een zelfgemaakt muziekinstrumentje gemaakt van een blik en een ballon. Superknap!Amauri ging golfen.Anis ging baseballen met de juf.


Salva ging voetballen met Jennifer.


En Eline ging volleyballen met Hannah. En dat allemaal met een balletje gemaakt van zilverpapier!Arne had in zijn vuilbak thuis isomo gevonden. Hij heeft daar een eigen huisje van gemaakt om te spelen. Ook had hij van stukjes karton een bed gemaakt voor in zijn huis.
Super knap en heel origineel !
Ook kregen we bezoek van superkrijter bij ons op school. Zij is een heldin! Ze vertelde ons ook over kinderen die zij kent die op straat leven en ook moeten gaan werken, net zoals wij gedaan hebben. En omdat die kinderen moeten werken, kunnen ze niet naar school gaan. Daarom bestaat er een mobile school. Dat is een bord op wielen, dat je helemaal kan openklappen. De kinderen krijgen dan les van een straathoekmedewerker. Want als de leerlingen niet naar school kunnen gaan, komt de school naar de kinderen! 
Superkrijter vroeg ook of wij helden wilden zijn en haar wilden helpen. Dat wilde iedereen! 
Dus gaan wij namen verzamelen van ouders, tantes, nonkels, oma's, opa's, ... Iedereen die zijn naam opgeeft, geeft 1 euro. De leerlingen zullen dan alle verzamelde namen binnen enkele weken op de speelplaats met krijt opschrijven. Met het geld dat ingezameld is, kan Superkrijter nieuwe Mobile Schools kopen en zo kunnen veel kinderen toch onderwijs krijgen. 
Foto's hiervan volgen nog. Hier zie je alvast foto's van de show van Superkrijter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten