zaterdag 24 oktober 2015

De berenvrienden
Deze week gingen we tijdens de les katholieke godsdienst, islam, zedenleer en protestantse godsdienst eens bij elkaar in het klasje op bezoek.
Dat kwam omdat de verschillende klasberen: Froezel van katholieke godsdienst, Ali van islam, Knubbe van zedenleer en Ester van protestantse godsdienst, wel eens benieuwd waren naar wat er allemaal gebeurde in die klasjes van de andere levensbeschouwingen…
Juf Ghislaine, juf Nuray, juf Caroline en juf Martine legden ons om beurt in geuren en kleuren uit hoe het eraan toegaat in hun klasje en wat ze er allemaal leren…
Als afsluiter deden de juffen ook nog een spelletje met ons in de zaal, om te testen of we ook wel goed geluisterd hadden!
Er werden zinnetjes voorgelezen en wij moesten dan lopen naar de juiste juf, om te tonen bij welke levensbeschouwing dit feit hoorde.
Zo waren: ‘ons symbool is een visje’, ‘ons heilige boek heet de Koran’, ‘onze klasbeer heet Knubbe’ en ‘onze kerk heeft een hoge toren’ voorbeelden uit onze quiz.
We leerden zo dat er tussen de verschillende levensbeschouwingen heel wat verschillen bestaan, maar dat er zeker ook veel overeenkomsten zijn!
Zo leren we in elk klasje, of dat nu bij juf Ghislaine, juf Nuray, juf Caroline of juf Martine is, hoe we een goed mens moeten zijn, dat we er zijn om anderen te helpen en allemaal zorg moeten dragen voor de natuur!
We sloten deze lesjes dan ook af, samen hand in hand in één grote kring!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten