vrijdag 4 oktober 2013

Werelddierendag

Het thema van W.O. van deze week in onze klas is 'dieren'. De juf had gisteren een kooi bij en de leerlingen hebben deze in elkaar gestoken. Kijk maar eens even mee naar de foto's.


 
 
De leerlingen vonden het tof om zo'n kooi in elkaar te steken. Waarom moesten ze dat nu doen? Plotseling kwam iemand op het idee om een klasdier te houden. Maar natuurlijk had de juf daar al aan gedacht en was ons nieuw klasdiertje in de klas zonder dat de leerlingen het wisten !
De juf wilde op Werelddierendag een klasdiertje aan haar liefste leerlingen geven.
Eens de bel ging en alle leerlingen naar huis gingen, mocht ons klasdiertje haar nieuw huisje al gaan verkennen. Vind je ons hamstertje ook zo lief?
 
 
De volgende ochtend (vandaag dus) waren de leerlingen dolenthousiast ! Kijk maar eens mee.
 
 
Vandaag was het WERELDDIERENDAG ! De juf had gisteren tegen de leerlingen gezegd dat ze huisdieren mee naar de klas mochten nemen.
We kregen eerst bezoek van BIJOE, de hond van Emily. Emily liet hem trucjes doen, vertelde dat Bijoe graag spaghetti eet en hoe ze Bijoe moet verzorgen.
 
 
Ondertussen zat in de klas Tijgertje op ons te wachten. Hij is de kat van Naomi.
  
Dan hebben we het konijntje van Jolien, onze Rakker, mogen knuffelen.
 
 
Als laatste hebben we ons klasdiertje beter leren kennen. Ze is echt zo lief !
  
Maar.. ons klasdiertje had nog geen naam! Daarom hebben we gestemd. Iedereen kreeg een papiertje en mocht zijn lievelingsnaam opschrijven. Daarna had de juf de namen op het bord geschreven met het aantal stemmen onder de naam. Het was een gelijkspel tot de laatste stem. Het zou Hammie of Knabbeltje worden. Het was zoooo spannend, kijk maar eens naar de gezichten van de leerlingen :-)
 
 
 
Uiteindelijk liet de juf het verlossend papiertje zien en ons klasdiertje heet vanaf nu ....
 
 
 
Het was een superleuke namiddag en we willen namens de hele klas de mama's van Naomi en Emily en de oma van Jolien bedanken voor de moeite.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten