woensdag 9 oktober 2013

Fietshelmactie

Vandaag kregen we bezoek van meester Wim, twee schepenen van Houthalen Helchteren : Patrick Pollers en Muhammet Oktay en wel een heel grappige mijnheer : Louie van de Security!
Hij kwam helemaal van Brussel met de fiets en liet ons erg hard lachen. 
Louis had een kandidaat nodig om enkele helmen te passen. Roefat was het slachtoffer. Nu ja, Louis noemde Roefat :Hoesat, Boessoefa, ... Hij kreeg het maar niet gezegd, terwijl wij allemaal in een deuk lagen :-)
 De eerste helm die Roefat mocht passen, was een halve bal. De andere helft kon je eventueel gebruiken als bakje om hondenbrokken in te doen!
We besloten samen dat het geen goede helm was.
 
 
Louis haalde dan zijn helm uit die hij in de oorlog gebruikt had. Die helm was geraakt door een kogel, maar Louis had het heel simpel opgelost door er een plakker op te plakken.

 
Vervolgens mocht Roefat een helm ofja.. eerder een vergiet passen. Als het dan regende, werd je maar op een paar plaatsen nat op je hoofd :-)


En ook deze grappige helm die veel te groot was en Louis zelfs eerst achterstevoren had opgezet bij Roefat, was niet de ideale helm voor kinderen op de fiets.


 
Welke helm dan wel ? De leerlingen moesten allemaal hun ogen sluiten....
 

Voila! Daar is dan de mooie, maar vooral veilige fietshelm. Iedere leerling in het vierde leerjaar kreeg vandaag zo een fietshelm mee naar huis indien ze akkoord gingen met de 'deal'.
Deze deal is dat ze de fietshelm aandoen als ze fietsend naar school komen of thuis in de straat fietsen. De leerlingen hebben een documentje mee naar huis gekregen waar ze zelf nog hun handtekening op mochten plaatsen.
 
Bedankt !


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten