maandag 15 december 2014

Ontdekken in onze ontdekhoek: lang geleden...

Het ontdekthema sinds vorige week is : lang geleden..

We hebben geleerd over verschillende soorten speelgoed van vroeger. De juf had speelgoed van vroeger verzameld en hier mochten we mee spelen. Ook waren er leuke boekjes waarin we mochten lezen en kijken. De juf had zelfs een oude po√ęzie meegenomen, maar dat kennen we nu niet meer. Nu schrijven wij in vriendenboekjes. We speelden in verschillende groepjes en dan mochten we doorschuiven naar het volgend spel. 

Dit is de ontdekhoek van dit thema.


 Vroeger speelden ze vaak ezeltje prik. De juf had er een moderne versie van gemaakt op het smartboard.


Een ander groepje speelde met oude memorykaarten. Vandaag bestaat dit spel nog steeds, alleen zijn de kaarten veel mooier en met meer kleuren.


Ringwerpen was ook een heel tof spelletje!


Een ander groepje mocht ondertussen ontdekken in de ontdekhoek.


En dan was er nog het ganzenbordspel. 


En dan was het tijd om door te schuiven.  Ondertussen trok de juf maar foto's.
Deze week hadden we twee oma's uitgenodigd naar onze klas. De moeke van Febe en de nonna van Sara. Wat was dat leuk! Nu konden we vragen wat we wilden over het speelgoed van vroeger. Iedereen was heel nieuwsgierig, maar ze hebben ons overal een antwoord op kunnen geven. De moeke van Febe had oude sprookjesboeken meegenomen. Die mochten we even bewaren in onze leeshoek tot het einde van deze week. En de nonna van Sara had een zwart-witfoto meegebracht van haarzelf met een oude pop. Sara vond haar nonna heel schattig! 

1 opmerking:

  1. leuke blog, zo doe ik als collega weer inspiratie op! Dat ezeltje prikken op het digibord is zo creatief, ga ik binnenkort ook proberen. Topidee!

    BeantwoordenVerwijderen